Как работи Варненската лаборатория за морски ресурси и аквакултури
През последните десетилетия, науката за хранене обръща все по-голямо внимание на изключително високата хранителна стойност на рибата и ползите, които редовната й консумация може да допринесе за човешкото здраве. Ако погледнем към някои от най-здравословните хранителни модели и национални кухни, каквито са средиземноморската и японската, ще видим, че там рибата и морските дарове са заслужили най-почетни места. Официалната статистика за България обаче сочи, че нашенецът консумира по-малко от две рибни ястия месечно. Причините – някои предпочитат пържолата пред рибата, други просто забравят да я включат в менюто си , а трети умишлено ограничават консумацията на морската храна, опасявайки се, че съдържанието на тежки метали застрашава здравето им.
Съществува ли наистина реална опасност ? Коя риба е с по-добри показатели – нашата или вносната?
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ